Linképítés a Pingvin árnyékában

Az elmúlt 2 hétben szinte minden nap jött valamilyen hírlevél, amely a Google újabb algoritmusainak várható vagy már megtapasztalt hatásairól szólt. Volt aki finomhangolásról írt, volt aki világvégéről.

Korábban azt hittem sejtek valamit erről a témáról, de ennyi, és ilyen mértékben eltérő információ tengerében elveszettnek éreztem magam. Úgy döntöttem a kérdés végére járok.

Persze egy 1,5 hónapos változtatás pontos, mindenre kiterjedő hatásvizsgálatát varázsütésre nem lehet elvégezni, ezért a visszamutató linkek megváltozott működését vettem górcső alá. Elsősorban azért, mert ehhez minden a rendelkezésemre áll. Kiszemeltem néhány honlapot, majd a használaton kívüli doménjeimből aktív linkhálózatot építettem köréjük, utána pedig megvizsgáltam, miként változnak a helyezéseik.

A minta nem reprezentatív, ellenben az eredmény egyértelmű, a kiválasztott honlapok keresőhelyezései jelentősen javultak.

Azaz a Google is hozott anyagból dolgozik. Ha egy honlapnak nincs közösségi támogatottsága, akkor azt veszi figyelembe, amije van.

Lehet, hogy linkmarketing jövője kérdéses, de úgy tűnik jelene még van.