Linképítés

Linképítés

Linképítés, vagy más nevén aktív linkhálózat építése a keresőoptimalizálás részeként, illetve annak fontos kiegészítéseként is értelmezhető.

Honlap hivatkozási forrás diagram

Honlap hivatkozási forrás diagram

A forgalmi források közül a hivatkozási forgalom növelése linképítés segítségével.

Linképítés segítségével a hivatkozási forgalom csoportba tartozó látogatóid számát növelhetjük, ami két okból is előnyös a számodra. Közvetlenül azért, mert az adott linkhelyekről látogatókat szerezhetsz. Az egyes linkhelyekről érkező látogatók száma adott időszakra vetítve nagyjából állandó. A közvetett előny azonban gyakran sokkal értékesebb ennél, de ehhez ismerd meg a PageRank fogalmát.

PageRank

A PageRank egy Google által használt mérőszám, amely azt fejezi ki, hogy egy adott oldal mennyire releváns, és mekkora népszerűségnek örvend a saját témakörén belül. Amennyiben az oldal már minősíthető, akkor érték 0-10 közötti lehet, amennyiben nem, akkor nem kap PageRank értéket. Magyarországon jellemzően a 6 – 7 közötti érték elérése lehet a reális célkitűzés.

A magas PageRank minősítés megszerzése hivatalosan nem előfeltétele a kiemelkedően jó keresőhelyezéseknek, de az erősebb piacokon sohasem találkozol a találati listák élén 4-es, 5-ös PageRank érték alatti honlapokkal.

A Google az oldal minősítésekor (PageRank) figyelembe veszi a linképítés segítségével megszerzett hivatkozó honlapok számát, természetesen súlyozva a hivatkozó honlapok PageRank értékeivel is.

Ez a tevékenység folyamatos kutatást és partnerkapcsolatok kiépítését, valamint a korábban elhelyezett linkhelyek karbantartását (halott linkek törlését) jelenti, mivel a potenciális linkpartnerek száma folyamatosan változik. A megfelelő linkhelyek kiválasztása is kulcsfontosságú, épp az említett súlyozás miatt.

Fel kell készülnöd arra is, hogy egyes, látszólag független linkgyűjteményeket a konkurenseid üzemeltetik, ahová jó esetben is csak komoly erőfeszítések által juttathatjuk be a hivatkozásaidat, de gyakran van példa magyarázat nélküli elutasításra is.

Milyen költséggel jár a linképítés?

Linképítés szolgáltatásunkat kétféle konstrukcióban kínáljuk.

Önálló szolgáltatásként fix havidíjért veheted igénybe, amely 60 000 Ft.

Ha a sikerdíjas keresőoptimalizálás szolgáltatásunkat veszed igénybe, úgy annak a linképítés is része, így az külön nem számítjuk fel.

A linképítés haladási üteme erősen függ harmadik személyek tevékenységétől, ezért negyedévente átlagosan 360 elfogadott (jóváhagyott) link elhelyezését vállaljuk.

Milyen garanciát vállalunk a linképítés szolgáltatásunkra, és milyen elkötelezettségeket kérünk az eredmények eléréséhez?

Amennyiben az adott negyedéves időszak végén nem sikerül elérnünk a növekedés fenti célértéket, akkor a szolgáltatási díj elmaradásunkkal arányos részét visszafizetjük.

A linképítés csak lassan hozza meg az eredményét, és a Google is csak időszakosan frissíti a PageRank értékeket ezért csak akkor érdemes belekezdenünk honlapod aktív linkhálózatának építésébe, ha legalább 9 hónapon keresztül folytathatjuk azt. Linképítés szolgáltatásunkat ezért önálló szolgáltatásként legalább 9 hónapos hűségnyilatkozatodhoz kötjük