Casablanca vagy Macska-jaj?

A kezdet

Lassan két éve annak, hogy rávettem magam a közösségi kommunikáció felé történő nyitásra. Ennek első lépéseként létrehoztam egy Facebook oldalt, majd jó fél évig nem történt semmi. Végül aztán 2012. májusban első alkalommal megválaszoltam a Facebook „Mi jár a fejedben?” kérdését. Azóta kisebb-nagyobb (inkább nagyobb) szünetekkel írok erről-arról keresőoptimalizálás, és kapcsolódó témakörökben.

Ezen a honlapon akkortájt kizárólag a szolgáltatások leírása, illetve az elérhetőségek és a céginformációk szerepeltek.

A WordPress színre lép

Időközben sikerült megismernem és megkedvelnem a WordPress platformot, valamint felmerült az igény (helyesebben inkább kényszer) arra, hogy rendszeresen frissítsem az oldalt, ezért a korábbi statikus HTML honlapot átköltöztettem egy WordPress CMS alá.

De hát mivel is lehet frissen tartani egy oldalt, ha nem pont azokkal a hírekkel és értekezésekkel, amelyeket korábban a Facebook-on publikáltam? Ezért az ott megjelent bejegyzések is szépen átkerültek ide. Ez persze egyáltalán nem jó, hiszen így duplikált tartalmak jöttek létre, ráadásul az eredetiek nem ezen a honlapon szerepelnek, tehát ha a Google büntet, akkor a büntetés ezt a honlapot fogja hátrányosan érinteni.

Ennek tudatában már akkor elhatároztam, hogy majd keresek valami megoldás arra, hogy a honlap tartalmai legyenek a Facebook oldalon kipublikálva, és nem fordítva, persze jó lenne, ha mindez automatikusan történne meg, és nem kellene nekem ezzel foglalkoznom.

A WordPress Facebook bővítmény

Gyorsan utánajártam hát, hogy mi erre a megoldás, és ráakadtam a Facebook által kiadott, meglepő módon Facebook nevű WordPress bővítményre. Gyorsan létre is hoztam volna egy alkalmazást, de bizony a maradék hajam is az égnek állt, amikor több tucat végrehajtott beállítási lépést még mindig újabbak követték. Ezért néhány online megjelenést nem tűrő gondolat után felhagytam a próbálkozással hónapokra, míg egyik kedves ügyfelem elő nem állt ugyanezzel az igénnyel.

Mivel már tudtam, hogy mire számíthatok, ezért egy hosszú vidéki hétvége, és egy szintén hosszú hétfői munkanap után, ma reggel ismét nekiálltam, hogy feltelepítsem és beállítsam ezt a bővítményt, átverekedve magam a véget érni nem akaró kérdéseken.

Megtörtént, és ha minden jól megy, akkor ez a bejegyzés már magától fog megjelenni a Dr. SEO keresőoptimalizálás Facebook oldalán

Miért a címválasztás?

Macska-jaj  Grga nagybácsi

Macska-jaj Grga nagybácsi

A Macska-jaj egyik karizmatikus figurája, Grga nagybácsi kedvenc filmje a Casablanca, amelyből elhangzik a híres idézet.

This is the beginning of a beautiful friendship.

(Ez egy gyönyörű barátság kezdete.)

Okkal feltételezem, hogy a Facebook WordPress bővítmény beállítása közben ez az a gondolat, amely biztosan nem jut eszünkbe.